EPDM RUBBER DAKBEDEKKING
EPDM DAKBEDEKKING.NL
EPDM de geschiedenis

De geschiedenis van EPDM dakbedekking

EPDM – het topmateriaal voor dak-, gevel- en vochtkerende systemen

Eind jaren 50 wordt, in eerste instantie speciaal voor het Midden-Oosten, het product EPDM uitgevonden. De problemen in het Midden-Oosten vereisten een product dat bestand was tegen grote temperatuurschommelingen per etmaal. Het product diende daarnaast niet te verweken en flexibel te zijn en blijven tussen de –70 en +120 °C. EPDM bleek dit product te zijn. Daar de voordelen van dit type dakbedekking boekdelen spreken, werd rond 1965 voor het eerst in Europa gestart met de productie van EPDM.

Wat is EPDM?

EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer.

De eigenschappen van natuurrubber [zoals de hoge elasticiteit, de goede flexibiliteit bij lage temperaturen, de treksterkte en de slechte hoge temperatuur bestendigheid] zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden. Bij synthetische rubbers heeft de chemicus wel deze mogelijkheid door keuze en manipulatie van de basisproducten en de moleculaire-structuur om het gewenste type rubber, op basis van toepassing en eisen, op maat samen te stellen.

Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuursschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

EPDM dakbedekking – De voordelen 

In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 40 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM - die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft.  Het Duitse Kunststofcentrum SKZ te Würzburg verklaart dat de werkstof EPDM een levensduur van meer dan 50 jaar heeft. Dit is een garantie voor een duurzame en waterdichte vlakdakafdichting. Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten zoals het NIBE en Boom blijkt dat EPDM dakbedekking voor platte daken de meest gunstigste milieu- belastingsfactor heeft. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht, is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur. (bron interexpress.nl

Klik hier om direct EPDMdakbedekking te bestellen.

 

^